Racebroers Coronel krijgen maar geen akkoord voor 227 woningen op hun terrein in Huizen
22 juni 2024

Amsterdam – Hoe woningbouwplannen vaak vastlopen in de ambtelijke molen, blijkt onder meer in het Noord-Hollandse Huizen. Daar proberen de racebroers Coronel al jaren een project met 227 huizen van de grond te krijgen, op de plek waar nu hun indoor kartcentrum staat. “We hebben al sinds februari niets meer van de wethouder gehoord.”

 

Coronel Kartracing ligt aan de stille Oude Haven in Huizen, uitkijkend op zeilboten en motorjachten. Jaarlijks komen zo’n 150.000 mensen naar deze sportieve pretfabriek, die ook een klimhal, midgetgolfbaan, escaperooms en lasergame arena omvat. Plus vijf cafés en diverse vergader- en feestruimtes.

Complex

De bedoeling is dat het complex tegen de grond gaat, behalve een monumentaal pand aan de achterzijde. In de bouwplannen komt er een rij appartementengebouwen van vier verdiepingen aan het water, met daarachter vijf woonblokken. Twee derde van de woningen is sociale- of middenhuur. Die 150 woningen zijn al geclaimd door woningcorporatie De Alliantie, een partner in het project. De koopappartementen beginnen bij circa 600.000,- euro.

Meer weten? Lees hier het volledige nieuwsartikel.

Bron: De Telegraaf