menu

De Flier

Dit in 2001 gebouwde kantoorpand was oorspronkelijk in gebruik door de Amsterdamse Belastingdienst. Het pand is gelegen op de hoek van de Bijlmerdreef en de Flierbosdreef in Amsterdam Zuidoost. In maart 2017 heeft Doniger het pand verworven. B-right Urban Living is co-ontwikkelaar van het project en participeert ook voor een derde deel in de investering. Het gebouw bevindt zich aan de overkant van het nieuwe internationale hoofdkantoor van de ING Bank.

Doniger en B-Right Urban Living zijn erin geslaagd om een functiewijziging te realiseren en hebben overeenstemming bereikt met de gemeente Amsterdam om het gebouw te transformeren naar een woongebouw met 397 huurwoningen. Om dit te realiseren worden er twee verdiepingen toegevoegd aan het pand.

Het gebouw wordt van binnenuit volledig gestript en getransformeerd naar woningen en de installaties worden vernieuwd. De gevels ondergaan een renovatie en er worden loggia’s toegevoegd. Dientengevolge zal het kwaliteitsniveau van het woongebouw bij voltooiing gelijk zijn aan nieuwbouw. De EPC norm van het gebouw zal onder 0,4 komen te liggen en de appartementen krijgen het Energielabel A.

De ontwikkeling voorziet in de realisatie van 397 appartementen, variërend van 32 tot 48 m2 en geheel in overeenstemming met het huisvestingsbeleid en de duurzaamheidscriteria van de gemeente. Van de appartementen zijn 308 in de sociale huur en 89 in de middeldure huur. De bouw is gestart en de oplevering is voorzien laatste kwartaal 2022. De plint geeft ruimte aan 2.900 vierkante meter VVO voor onder andere horeca, maatschappelijke en commerciële ruimte. Een deel wordt reeds verhuurd aan de Openbare Bibliotheek Amsterdam. In de plint zal ook circa 700 [check] m2 aan gemeenschappelijke faciliteiten ten behoeve van de bewoners gerealiseerd worden. In de aanpalende parkeergarage wordt een fietsenstalling met ruimte voor 800 fietsen respectievelijk scooters gerealiseerd ten behoeve van de bewoners.