Doniger en Camelot kopen kantoorgebouw aan Bijlmerdreef in Amsterdam Zuidoost
16 april 2018

Doniger Urban Developments en Camelot Real Estate hebben het kantoorgebouw van 5.483 m² aan de Bijlmerdreef 101 in Amsterdam Zuidoost gekocht van Cromwell Property Group. Dezelfde partners hebben in Zuidoost nog 800 woningen in ontwikkeling.

Het kantoorgebouw is gelegen in de ArenaPoort, een gebied dat de komende jaren transformeert naar een hoogwaardig mixed-use gebied met leisure, winkelen, werken en wonen. Doniger treedt namens de combinatie op als gedelegeerd ontwikkelaar. Samen met de gemeente en MVSA Architects wordt bekeken hoe op een duurzame manier invulling kan worden gegeven aan de verdichtingsopgave.

Astrid Sijmonsbergen (Doniger) zegt: “Het plan is om een gedeelte van het kantoor door middel van sloop/nieuwbouw te herontwikkelen naar woningen in lijn met het Amsterdamse woonbeleid: tachtig procent wordt gebouwd voor de lage- en middeninkomens. We zijn blij hiermee bij te kunnen dragen aan de enorme vraag naar betaalbare woningen voor Amsterdammers”.

Door herontwikkeling ontstaat bovendien de mogelijkheid om de verbinding van het winkelgebied met de omgeving te verbeteren en kwaliteit toe te voegen aan de openbare ruimte. “Dat doen we in goed overleg met alle stakeholders in het gebied waardoor we maximaal kunnen inspelen op de lokale wensen en behoeften.”

Appelhoven Vastgoedadviseurs heeft deze transactie namens de kopers begeleid. HMK notarissen uit Amsterdam was betrokken bij de totstandkoming van deze transactie.

Bron: PropertyNL