Doniger Urban Developments en Camelot kopen kantoor in Amsterdam Zuidoost voor transformatie
03 maart 2017

Doniger Urban Developments en Camelot Real Estate hebben het 16.500 m² kantoorgebouw aan de Bijlmerplein 395 en Flierbosdreef 2-12 aangekocht om te transformeren naar circa 400 zelfstandige studio’s in het sociale segment.

Het gebouw is gelegen boven een grote Albert Heijn en ligt aan het winkelcentrum de Amsterdamse Poort.

Olaf Terpstra, ontwikkelaar Camelot: “Met ons eigen team van projectontwikkelaars hebben we ons, naast het traditioneel beheren en beveiligen van leegstaand vastgoed, sinds 2009 gespecialiseerd in het adviseren, investeren en transformeren van leegstaand vastgoed naar broodnodige betaalbare woonruimten voor starters en studenten. De transformatieopgave van de Flierbosdreef sluit daarom naadloos aan bij onze specialisatie. ”

De verwachting is dat het project eind 2018 wordt opgeleverd. Deze investering in de creatie van woonunits draagt bij aan de wijkverbetering die al enige tijd aan de gang is. Daarnaast draagt dit plan eraan bij om het oplopend tekort aan “sociale huurwoningen” in Amsterdam tegen te gaan. Dit zonder in te boeten op de kwaliteit en de levendigheid.

Appelhoven Vastgoedadviseurs, die twee jaar geleden al betrokken was bij de aankoop van het gebouw, is opgetreden als adviseur voor de kopers.

Bron: Vastgoedjournaal