menu

De Flier

Dit in 2001 gebouwde kantoorpand was oorspronkelijk in gebruik door de Amsterdamse Belastingdienst. Het pand is gelegen op de hoek van de Bijlmerdreef en de Flierbosdreef in Amsterdam Zuidoost. In maart 2017 heeft Doniger het pand verworven. B-right Urban Living is co-ontwikkelaar van het project en participeert ook voor een derde deel in de investering. Het gebouw bevindt zich aan de overkant van het nieuwe internationale hoofdkantoor van de ING Bank.

Doniger en B-Right Urban Living zijn erin geslaagd om een functiewijziging te realiseren en hebben overeenstemming bereikt met de gemeente Amsterdam om het gebouw te transformeren naar een woongebouw met 397 huurwoningen. Om dit te realiseren zijn er twee verdiepingen toegevoegd aan het pand.

Het gebouw is van binnenuit volledig gestript en getransformeerd naar woningen en de installaties zijn vernieuwd. De gevels hebben een renovatie ondergaan en er zijn loggia’s toegevoegd. Dientengevolge is het kwaliteitsniveau van het woongebouw bij voltooiing gelijk aan nieuwbouw. De EPC norm van het gebouw ligt onder 0,4 en de appartementen hebben het Energielabel A en A+.

Er zijn 397 appartementen gerealiseerd, variërend van 32 tot 48 m2 en geheel in overeenstemming met het huisvestingsbeleid en de duurzaamheidscriteria van de gemeente. Van de appartementen zijn 308 verhuurd in de sociale huur en 89 verhuurd in de middeldure huur. De bouw is gestart in 2020 en het project is opgeleverd in het laatste kwartaal van 2022. Hierna is het project succesvol in exploitatie genomen en zijn alle woningen en commerciële ruimtes verhuurd. De plint geeft ruimte aan 2.900 vierkante meter VVO voor onder andere horeca, maatschappelijke en commerciële ruimte. Een deel is reeds verhuurd aan de Openbare Bibliotheek Amsterdam. In de plint is ook circa 700 m2 aan gemeenschappelijke faciliteiten ten behoeve van de bewoners gerealiseerd. In de aanpalende parkeergarage is een fietsenstalling met ruimte voor 800 fietsen respectievelijk scooters gerealiseerd ten behoeve van de bewoners.

Wilt u advies of heeft u een vraag? Wij staan klaar om u verder te helpen.