Tweede transformatieproject Doniger en Camelot
07 maart 2017

Doniger Urban Developments en Camelot Real Estate hebben het 3.500 m² grote kantoorgebouw aan Paasheuvelweg 17 in Amsterdam Zuidoost gekocht ter transformatie naar 52 studio’s en appartementen. 

Dat bericht Camelot Real Estate zonder financiële details. De transactie is nog niet digitaal door het Kadaster verwerkt. Daarnaast komt een nieuw te bouwen woontoren van zeventien bouwlagen met 180 eenheden. In dit deel van Zuidoost staan verschillende residentiële projecten gepland om de wijk te transformeren naar een levendig woonwerkgebied. Dit is de tweede investering in korte tijd in creatie van woonunits in Amsterdam door het duo Doniger en Camelot.

Olaf Terpstra, ontwikkelaar Camelot, zegt over het project: “De vraag naar betaalbare huisvesting in Amsterdam blijft erg hoog. Door overtollig commercieel vastgoed te transformeren naar residentieel vastgoed slaan we twee vliegen in één klap, minder leegstand en meer woningen voor starters en studenten.”

De verwachting is dat het project eind 2018 wordt opgeleverd. Het pand ligt vrijwel naast het naar 350 studio’s omgebouwde voormalige ABN-Nispa pand dat Camelot Vastgoedbeheer in beheer heeft. Met de start van dit nieuwe project zal Camelot in Amsterdam ruim 4.500 appartementen en studio’s beheren en er 1.350 in ontwikkeling hebben.

Bron: Vastgoedjournaal