Doniger Urban Developments en Camelot Real Estate tekenen Turnkey Realisatieovereenkomst met Plegt-Vos
28 augustus 2020

Onlangs tekenden Doniger Urban Developments en Camelot Real Estate de Turnkey Realisatieovereenkomst met Plegt-Vos voor de transformatie van het voormalig belastingkantoor aan de Flierbosdreef in Amsterdam Zuidoost. Het leegstaande pand zal een volledige transformatie ondergaan tot wooncomplex met 397 woningen en bijbehorende voorzieningen. De ontwikkelingscombinatie Doniger Urban Developments / Camelot Real Estate werkt hiervoor samen met De Loods Architecten, Plegt-Vos en de Gemeente Amsterdam.

397 studio’s en appartementen
In het 16.500 m² grote voormalige kantoorgebouw aan het Bijlmerplein 395 en de Flierbosdreef 2-12 komen 397 zelfstandige woningen, deels studio’s en deels tweekamer-appartementen. 80% hiervan is bestemd voor het sociale segment, 20% komt op de markt als middensegment huurwoningen. Om dit mogelijk te maken, krijgt het pand twee extra verdiepingen. Daarnaast komt er een ruime lobby waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en komen er centrale functies als een wasserette en een fietsenstalling voor circa 800 fietsen. Op de begane grond worden plekken gerealiseerd voor aanvullende commerciële ruimtes. Op dit moment zijn er al enkele winkels, een OBA vestiging (Openbare Bibliotheek Amsterdam) en hotel Hostelle gevestigd in het pand. Deze kunnen open blijven tijdens de bouwwerkzaamheden.

Meer reuring in de omgeving
Jos Kellenaers namens Camelot Real Estate: “We hebben gekeken hoe de herontwikkeling van dit pand een positieve bijdrage kan leveren aan de omgeving ArenAPoort. Naast het vergroten van het aanbod aan huurwoningen voor groepen met lagere inkomens, zorgt de aanwezigheid van deze woningen voor meer potentiële klanten voor de commerciële ondernemers in het gebied. Ook brengt de bewoning van het pand 24/7 reuring en levendigheid. Hierdoor draagt de transformatie niet alleen bij aan een aantrekkelijker pand, maar ook aan een aantrekkelijkere omgeving.”

Klaartje Molthof namens Plegt-Vos: “Amsterdam Zuidoost is een gebied dat volop in ontwikkeling is en als Plegt-Vos zijn wij goed bekend met dit gebied. Eerder ontwikkelden en realiseerden wij er al ruim 1.200 studentenwoningen en enkele honderden woningen voor jongeren. Wij voelen ons dan ook erg betrokken bij het gebied en zijn trots dat we met deze transformatie wederom een bijdrage kunnen leveren aan het realiseren van passende huisvesting in Amsterdam Zuidoost”.

Geplande oplevering tweede helft van 2022
De werkzaamheden starten in het vierde kwartaal van dit jaar, de oplevering staat gepland in de tweede helft van 2022. In samenwerking met de Gemeente Amsterdam wordt een BLVC-plan opgesteld om de locatie bereikbaar, leefbaar en veilig te houden tijdens de transformatie. Ook komt er tijdens de bouw een aanspreekpunt voor omwonenden.