Doniger Urban Developments koopt gebouw De Noordkaap te Amsterdam van APF International Amsterdam
01 juli 2019

Doniger Urban Developments B.V. heeft onlangs het gebouw De Noordkaap met omliggende percelen te Amsterdam gekocht. Dit gebouw ter grootte van ruim 6.000 m²  ligt aan de Hilversumstraat 316-340 en is langjarig verhuurd aan het Leger des Heils.

De Noordkaap is de grootste vestiging van het Leger des Heils in Nederland. In 2017 zijn na een grondige renovatie 70 zelfstandige woonstudio’s gerealiseerd ten behoeve van deelnemers die resocialiseren en ten behoeve van crisisopvang voor gezinnen. De Noordkaap biedt daarnaast ook faciliteiten voor de buurt, waaronder een zogenaamde Bij Bosshardt (buurtsteunpunt), een tweedehands kledingwinkel en een avonturenclub voor kinderen.

Astrid Sijmonsbergen, directeur ontwikkeling van Doniger Urban Developments:

“We zijn erg ingenomen dit pand dat zo een belangrijke maatschappelijke functie voor Amsterdam vervult, aan onze beleggingsportefeuille te hebben kunnen toevoegen. Daarnaast willen we ons inzetten om in overleg met de Gemeente Amsterdam en de overige stakeholders in het gebied, op de bijhorende percelen een nieuwbouw woningontwikkeling te realiseren die beantwoordt aan de grote vraag naar woningen en past binnen de doelstellingen van de Gemeente Amsterdam. Het is een bijzondere locatie in Amsterdam Noord, gelegen binnen de ring A10 en op circa 6 km van het Centraal Station en De Dam.”

Appelhoven Vastgoedadviseurs bracht de transactie namens de koper tot stand en werkte daarbij samen met HMK Notarissen. DLA Piper en PwC waren betrokken namens verkoper.

Bron: PropertyNL