menu

Haven van Huizen

De huidige locatie van Coronel Kartracing aan de Havenstraat in Huizen maakt, als het aan de eigenaren ligt, plaats voor woningbouw. Doniger Urban Developments, tevens mede-eigenaar van de grond, is aangesteld als gedelegeerd ontwikkelaar.

Waar nu nog de kartbaan ligt en diverse kinder- en volwassenactiviteiten plaatsvinden, is het plan gericht op woningbouw dat zorgvuldig wordt ingepast in de omgeving. Opvallend aan het plan is dat het is afgestemd op doelgroepen die op dit moment nauwelijks een passende woning in de gemeente kunnen vinden: starters op de woningmarkt, singles en senioren waarvan de kinderen uit huis zijn gegaan. Minimaal de helft van de woningen valt in het betaalbare segment (sociale- en middenhuur). Medio 2022 heeft Doniger het plan voorgelegd aan de Gemeente met het verzoek aan het college van burgemeesters en wethouders om op het plan te reageren. Sindsdien is Doniger constructief met de Gemeente in gesprek om tot werkbare afspraken te komen.

In totaal gaat het om circa 300 woningen op de locatie, verdeeld over 8 of 9 gebouwen. Aan de havenzijde gaat het om een bouwhoogte van 12 a 13 meter, in het midden van het plangebied loopt dit op naar 28 meter.

 

Wilt u advies of heeft u een vraag? Wij staan klaar om u verder te helpen.